О Б Щ И Н А   С У Н Г У Р Л А Р Е
гр. Сунгурларе, обл. Бургаска, ул. ”Георги Димитров” № 2
тел.05571/5063; факс: 5585; e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

  До Кметовете и
  Кметски наместници
  На Община Сунгурларе

 

Относно: Осигуряване на пожарна безопасност и недопускане на злополуки при прибиране на селскостопанската реколта.

  Във връзка със започване на лятно есенната кампания по прибиране на селскостопанската реколта, Дирекция Пренос на ел. енергия-Управление МЕР Бургас и Община Сунгурларе, Ви уведомяват, че през землищата на населените места преминават електропроводи с високо напрежение.

  С цел недопускане на трудови злополуки при ползване на високо габаритна техника/комбайни, силажни комбайни, трактори, косачки и др./, както и недопускане на материални щети на селскостопанската техника и реколта, земеделските стопани да инструктират и запознаят работниците и служителите си със опасностите при работа в близост до електропроводни линии и тоководещи части под напрежение.

  При съмнение за намален габарит на електропроводната мрежа, съгласно чл.620 от НАРЕДБА № З ЗА УСТРОЙСТВО НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ УРЕДБИ И ЕЛЕКТРОПРОВОДНИ ЛИНИИ, от лицата, извършващи селскостопанската дейност в района на електропроводите, незабавно да преустановят работа и да потърсят нашето сьдействие на телефони:

  0885 90 40 33 — инж. Пламен Николов- Р-л сектор ЕПВН Упр. МЕР Бургас
  056/ 851 741 — централа Упр. МЕР Бургас

 

  КМЕТ ОБЩИНА СУНГУРЛАРЕ
  Инж. Димитър Гавазов