ФОТОИЗЛОЖБА

Сунгурларе в снимки от преди 138 години до днес

 

   Духът на всеки град се крие в старите сгради, пътуващи през времето, видели много хора и събития, истински свидетели на отминали времена, жива история на всяко населено място.  Във време, в което е особено важно да не позволяваме забравата да обхване нацията ни, ние като българи сме длъжни ежедневно да припомняме на себе си, на децата и близките си славните страници от нашето минало.

   На 26 септември   бе открита постоянна  фотоизложба под надслов „Сунгурларе – минало и настояще“   както и обособеният кътна почетните  граждани на град Сунгурларе.  Постоянната експозицията е разположена  на втория и третия етаж  в община Сунгурларе и  представя  изгледи  на град Сунгурларе  през периода 1882-2019 година. Културното събитие бе  един от акцентите в  програмата по повод 45 годишнината на град Сунгурларе .

   Фотоизложбата бе открита от кмета на община Сунгурларе инж. Васил Панделиев.  В своето обръщение към посетителите той каза: „Изложбата представя достойно богатата история на Сунгурларе. Това е нашият начин да почетем рождения ден на града ни и възможност за нашите посетители да открият много интересни неща свързани с града и техните близки, които са работили по изграждането му. Вярвам, че трябва да пазим този дух от миналото, защото той дава свой отпечатък върху настоящето и бъдещето на града ни”.

   Фотографската  изложба показва компилирани снимки на Сунгурларе от преди  138 години и от нашето съвремие.  Посетителите се спираха, за да разглеждат фотографиите, по-възрастните разпознаваха сред тях близки и познати, разказваха спомени, по-младите разпитваха за подробности…

   Фотоси пожълтели, но носещи духа на едно отминало време: скъпо на сърцето и съхранило знаците му за поколенията, но и фотоси от настоящето с които мажем да се гордеем.

   Изложба, която радва, възпитава и те кара да се чувстваш щастлив, че си част от родното място, че имаш макар и малък принос за развитието напред.

 

ГАЛЕРИЯ