ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ИНЖ. ВАСИЛ ПАНДЕЛИЕВ - КМЕТ НА ОБЩИНА СУНГУРЛАРЕ ПО ПОВОД 22 СЕПТЕМВРИ - ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

 

   Уважаеми жители на Община Сунгурларе,

   Поздравявам Ви с Деня на Независимостта на България - 22 септември!

   111 години ни делят от знаменития „Манифест” на цар Фердинанд, с който нашата Независимост бива изказана на висок глас, провъзгласена на целия свят. Независимостта на България е дело, постигнато с общите усилия на българските държавни институции, без чужда помощ. Независимостта ни е плод както на опита и мъдростта на българската дипломация, така и на силата на народа ни и неговите изконни желания. С нейното обявяване, българският народ си възвръща най-ценното - националното достойнство и суверенитет!

   Ако на 22 септември 1908 г. нашата страна се върна на картата на Европа, то днес тя е равностоен партньор в Европейския съюз. И в тези условия ние трябва да пазим нашата независимост със самочувствие на държава с хилядолетна история! Да съхраним наследеното, да доразвием постигнатото, да опазим най-голямото национално завоевание - независимата българска държава - залог и опора на бъдещето ни.

   Уважаеми госпожи и господа,

   Нека не забравяме забележителните уроци на историята и отдадем заслужена почит на онези, които ни дадоха съдбовния пример за единство в най-трудните за народа ни моменти!

   Да бъдем обединени и днес, когато утвърждаваме мястото на България в семейството на европейските народи и на световната сцена.

   Нека помним, че от усилията на всички ни зависят бъдещето и просперитетът на България, и да се присъединим с действията си към девиза от 1908-ма, оставен, за да ни води напред: „Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!”

   ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

   С уважение,
   ИНЖ. ВАСИЛ ПАНДЕЛИЕВ
   Кмет на Община Сунгурларе