„Дари капачка-спаси живот“

   В името на доброто, доброволци от община Сунгурларе се включиха във високоблагородната дарителска инициатива за събиране на пластмасови капачки .   Целта на кампанията „Дари капачка – спаси живот“, е чрез събиране и рециклиране на пластмасовите капачки, да се купува животоспасяващо медицинско оборудване за бебета и малки деца.

   През 2016 г. кампанията стартира с кауза - покупка на нов кувьоз за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. Отделението разполага с достатъчно кувьози, за да помага на недоносените бебета, но постоянната им експлоатация налага честа подмяна.

   За по-малко от година, благодарение на упорития труд на доброволците от БЧК за събиране и рециклиране на капачки и средства от дарители бе събрана сумата от 13 380 лв. и бе закупен кувьоз Isolette2000.

   Грижата за децата е най-важната задача, затова следващата цел, която  кампанията си постави е покупка на специализиран реанимобил - линейка, оборудвана за транспорт на недоносени новородени и деца до 3 г. Линейката ще бъде предоставена за нуждите на малките пациенти от  Бургаска област.

   Кампанията продължава! Да помогнем  за спасяването на нашето утре –ДЕЦАТА!

   Всички ентусиасти-дарители трябва да знаят, че капачките могат да се събират в чували, големи пластмасови бутилки от минерална вода , перилни препарати и др. Контейнери от лекарства не се приемат. Особено да се внимава за наличието на метални елементи сред пластмасата, предупреждават представители на рециклиращите фирми и организации.