С МНОГО ЦВЕТЯ И ВЪЛНЕНИЕ ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В ОБЩИНА СУНГУРЛАРЕ

   Отмина жаркото лято. И пак е есен. И пак е първи учебен ден. Този ден не е официален празник, но може би е най-празничният ден в България. Няма друг такъв, в който да можем да видим толкова много усмивки, цветя и празнично настроение, освен в Деня на Солунските братя.

   Площадът „Св.Св.Кирил и Методий“ в град Сунгурларе се изпълни от деца, ученици, учители, родители и граждани. Официалното тържество за откриването на новата учебна година започна с издигане на националния ни трибагреник под звуците на химна на Република България и с посрещане на училищното знаме. Гости на тържеството бяха: народният представител от ПП “ГЕРБ“ Галя Желязкова, заместник кметовете на община Сунгурларе г-жа Хатидже Георгиева и г-жа Диана Гурева, председателят на ОбС Сунгурларе г-н Халил Ахмед, г-жа Антоанета Алексиева, г-жа Стефка Славова – директор ОДК, г-жа Катя Русенова – директор на ДГ “Слънце“ Сунгурларе, г-жа Антоанета Баева – председател на училищното настоятелство и г-н Емил Узунов – началник на РУ на МВР Сунгурларе.

   Тържествено слово към ученици, учители и родители произнесе директорът на училището – Николай Русев. "Днес е денят на тържеството на духа и знанието. Ден, който събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта. Ден, символизиращ вечния стремеж към духовност, наука и просвещение“ каза той и пожела на всички успешна и ползотворна учебна година. Поздравление към всички присъстващи отправиха и кметът на Община Сунгурларе инж. Васил Панделиев, народният представител на ПП „Герб“ г-жа Галя Желязкова, председателят на ОбС Сунгурларе г-н Халил Ахмед.

   Вълнуващ бе денят за всички. Но най-вече за най-малките, за тези, които за първи път ще влязат в класна стая, които за пръв път са ученици. И за да им върви по вода, по стара традиция директорът на училището г-н Русев плисна менче с вода и пожела „На добър час!“, за да е спорна и успешна учебната година. По традиция под празничната арка преминаха първокласниците, които развълнувани следваха своите първи преподаватели по пътя към класните стаи. И както всяка година на най-малките ученици – първокласниците, кметът на общината връчи книжка с приказки, с пожелание никога да не губят своя детски ентусиазъм и силната си вяра в успеха.

   „На добър час!” си пожелаха и във всички училища на общината.

   За първи път прагът на общинските учебни заведения преминаха 115 първокласника. От тях 65 са ученици на най-голямото училище – „Христо Ботев“ Сунгурларе. Тази година в училищата на Община Сунгурларе ще се обучават над 1 081 ученици.
 

ГАЛЕРИЯ