ПРИВЕТСТВИЕ ОТ ИНЖ. ВАСИЛ ПАНДЕЛИЕВ - КМЕТ НА ОБЩИНА СУНГУРЛАРЕ ПО СЛУЧАЙ ЧЕТИРИДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ ГРАД СУНГУРЛАРЕ

 

   УВАЖАЕМИ СУНГУРЛАРЦИ,
   СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

   Всяка година в първата събота на месец септември отбелязваме годишнината от обявяването на Сунгурларе за град. На 6 септември, в деня на Съединението на България за 45-ти пореден път честваме тази дата.

   Празничните дни винаги са повод за равносметка. Загледани в днешния  облик на Сунгурларе, си даваме сметка, че труда на поколения сунгурларци е материализиран в  смесица от традиции, социални придобивки, благоустрояване и образование, за по-доброто бъдеще на града и сунгурларци!

   В тази връзка,  бих искал от Ваше и от свое име да изкажа своята почит и уважение на всички кметове на Сунгурларе и общината в почти половин вековната история на града - г-жа Димитрина Гугова /1966-1976/, г-н Рачо Василев/1977-1979/, г-н Господинов Радев/1979-1985/, г-жа Софка Ангелова /1985-1987/, г-н Ангел Батаков/1987-1990/, г-н Иван Узунов/1991-1995/, г-н Васил Панделиев /1995-1999/, г-н Стефан Стратев/1999-2007/ и г-н Георги Кенов/2007-2015/, при управлението на които се е съграждал и развивал града ни. Благодаря и на всички, които по един или друг начин са допринесли и допринасят за това Сунгурларе да расте като съвременен град.

   Убеден съм, пък и всеки от Вас е на ясно, че с един или два мандата не започва съществуването на дадената община. Един кметски мандат е само част - тухла в стената, камък в основите на общината и града. Всеки застанал на този висок пост е длъжен и трябва отговорно да работи с мисълта, че всичко направено от нашите предшественици - всичко добро и позитивно за общината, трябва да го надгражда, доразвива и продължава.

   Като кмет на Община Сунгурларе и сунгурларец заявявам пред Вас, с чувство на гордост и удовлетворение от свършеното, но и с отговорността за недовършеното. Отчитайки  дейността на общинската администрация, заедно с кметовете и екипите им по места в първата година от мандата,  посочих,  че чрез подобряване на инфраструктурата и на жизнената среда, на условията за бизнес и инициативите в земеделието и туризма, стремейки се към усъвършенстване ефективността в управлението, както и чрез изпълнение  на одобрените европейски трансгранични и национални проекти, Община Сунгурларе и в частност град Сунгурларе е намерила верния път  към по-добро бъдещо развитие. За да продължавам напред по този път за развитие на града и общината, трябва да поставяме целите си правилно, разумно да избираме нашите управници, да се подкрепяме и да сме единни. Само тогава  ще имаме успех.

   Скъпи съграждани, приемете моите най-искрени поздрави за празника на нашия град!  За мен е чест, че имам възможността да споделя  45-годишнината от обявяването на Сунгурларе за  град.

   Пожелавам на всички Вас и на Вашите семейства здраве, дръзновение, оптимизъм, успех и сбъднати мечти!

   ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

   С уважение,

   ИНЖ. ВАСИЛ ПАНДЕЛИЕВ
   Кмет на Община Сунгурларе