СРЕЩА С УЧИТЕЛИ И ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ В ОБЩИНА СУНГУРЛАРЕ В НАВЕЧЕРИЕТО НА  24 МАЙ

   За поредна година пенсионирани  учители  и читалищни дейци  в Сунгурларе се събраха в ресторанта в центъра на града по покана на кмета на Община Сунгурларе - инж. Васил Панделиев. Предпразничната среща бе по случай  24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, в знак на уважение и признателност, към хората отдали голяма част от живота си на образованието и културата  в училищата, детските градини и читалищата.

   Събитието уважиха заместник кметовете г-жа Хатидже Георгиева и г-жа Диана Гурева, секретаря на общината г-жа Росица Чанева и г-жа Антоанета Алексиева - гл.експерт „Образование и училищно здравеопазване“.   

   Химнът „Върви, народе възродени…” постави началото на тържеството, като развълнува и просълзи присъстващите. Честта да поздрави уважилите поканата имаше кметът на общината инж. Васил Панделиев. С искрено вълнение в гласа  той се обърна към гостите „Щастлив съм, че имам възможността да бъда сред  Вас по повод 24 май - празникът, който всички ние носим в сърцата си. Благодаря Ви за дългогодишният труд на просветители. Бъдете живи и здрави”. Всички получиха цвете и картичка - послание „Носете в себе си светлината! Бъдете благословени!“ 

   Приятна изненада  бе поздравът на децата от ДГ „Слънце“ гр. Сунгурларе  с ръководител г-жа Василка Михайлова. Техният танц на цветята бе посрещнат с усмивки и награден с много аплодисменти. По детски чисто звуча и стихотворението на малката Йоана Рускова. Своя поздрав поднесе и певческата група при ОУ „Христо Ботев“ с. Лозарево с ръководител г-жа Силвия Ангелова,  които  с много настроение изпълниха  букет от тематични песни.

   Празникът продължи със спомени, които върнаха присъстващите назад във времето и изпълниха сърцата им с топлина. Въпреки, че вече не са действащи учители за тях денят на Светите братя остава завинаги най-вълнуващ и завинаги свързан с младостта и професионалната им реализация.

   С тези ежегодни срещи, израз на искрена благодарност и респект към бившите преподаватели и читалищни дейци, кметът успява да им вдъхне самочувствие и увереност, че не са забравени.