ЧЕТИРДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ - ДЕТСКА ГРАДИНА „СЛЪНЦЕ” ГРАД СУНГУРЛАРЕ

   22 май 2019 година е радостен и вълшебен ден за децата и колектива на ДГ „Слънце“ град Сунгурларе. Любимата им детска градина  чества Рождения си ден. С празнично и слънчево настроение в театралния салон на НЧ „Просвета 1882“ децата  изнесоха  юбилеен концерт  „45 години ДГ „Слънце” за своите гости. А те бяха много, дошли да се порадват от сърце на прекрасните им изпълнения.  На тържеството присъстваха: г-н Халил Ахмед - председател на Общински съвет Сунгурларе, инж. Васил Панделиев - кмет на Община Сунгурларе, заместник - кметовете  Хатидже Георгиева и Диана Гурева, г-жа Росица Чанева - секретар на Община Сунгунгурларе, общински съветници, директори на детски градини и училища в общината, ръководители на обществени организации и фирми, родители.

   Празничната програма започна  с приветственото слово на директорката на ДГ „Слънце"  г-жа Катя Русенова. Тя пожела много здраве, радост и безгрижно детство на възпитаниците си. Поздрави работещите  - високо квалифицирани и всеотдайни специалисти, които се грижат за 110-те прекрасни деца. Към  родителите бяха думите на благодарност за тяхната съпричастност и помощта, която оказват на градината във възпитателния процес и най-вече за голямата им помощ за осъществяване на този чудесен спектакъл. Специални благодарности тя отправи и към дарителите, без чиято подкрепа концертът нямаше да е същия.                              

   И започна  една вълшебна палитра от цветове, красиви костюми, весело настроение. Имаше песни, танци, артистични изпълнения, букет от емоции и много усмивки. Децата от всички групи празнуваха заедно.

   В края на концертната програма  бяха поднесени поздравителни адреси:

   Кметът на общината:

   Уважаема госпожо Русенова, Уважаеми учители и служители, Скъпи деца,

   Приемете от името на ръководството на Община Сунгурларе, и от  мое име най-сърдечни поздравления  и благопожелания по случай 45 години от създаването на ДГ „Слънце” гр. Сунгурларе, празник който съвпада с друго важно събитие за града ни - 45 години от обявяването на Сунгурларе за град. За мен е чест и отговорност, че имам възможността да съм част от тях!

   Детската градина е институцията, в която се създават здравите основи на българското образование. Десетилетия всеотдайни учители са работили тук, посветили дните си, любовта, професионализма си на благородната мисия да осигуряват предучилищната подготовка на най-малките жители на града ни.

   Уважаеми учители и служители,

   Работата с деца не е професия, а призвание - призвание да образоваш и възпитаваш, да посяваш семето на знанието и морала. Днешният празник е ярък знак за натрупан положителен опит и доказателство, че работата с децата заслужава и получава необходимото внимание.

   Убеден съм, че всички преминали през детската градина  са запазили в себе си красотата на слънчевото детство и са преживели незабравими години, изпълнени с игри, приказки и песни. Истинската любов в очите на малките деца, благодарността на родителите им и нашата признателност за всеотдайността и майчинската грижа са най-хубавият подарък за Вас на този ден.

   На Вас, госпожо Директор, на всички преподаватели пожелавам да продължавате с нестихващ ентусиазъм и всеотдаен труд да подготвяте възпитаници - с грижа за поколенията, със самочувствие и осъзнали своя потенциал и възможности. Дерзайте и смело вървете по пътя, който сте поели, и нека всички усмихнати лица са награда за достойния труд, който полагате!

   Пожелавам Ви здравe и Ви уверявам, че в мое лице и в лицето на Община Сунгурларе винаги ще имате подкрепа за реализиране на творческите си идеи, за създаване на по-добри условия за работа и обучение.

   Скъпи деца, в този ден, когато ще отдадете дължимите почит и уважение към детската градина и хората, които Ви обгръщат с грижи и любов,  Ви пожелавам да сте здрави, мечтайте, творете и пазете в душата си магията на детството! Гордейте се, че сте възпитаници на ДГ „Слънце” и на един прекрасен екип, който уверено Ви води по пътя на Вашето израстване. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!”,  каза той.

   Подаръци, красиви кошници с цветя и поздравителни адреси поднесоха и г-н Халил Ахмед - председател на Общински съвет Сунгурларе, г-н Николай Русев - директор на СУ „Христо Ботев”, г-н Тончо Тончев - председател на читалищното настоятелство на НЧ „Просвета 1882”,  Директорите на детските градини в Община Сунгурларе, г-жа  Виолета Кръстева - бивш учител в градината, ПП „ГЕРБ. Най-сладката изненада за всички деца обаче, бе огромната торта, която те получиха за Рождения си ден.

   Инж. Васил Панделиев не обяви, че  по повод 45 години град Сунгурларе и 45 години Детска градина  „Слънце” /открита на 07.09.1974г./, в сроковете предвидени в Наредбата за символите, почетните знаци и отличията на Община Сунгурларе ще  предложи на Общински съвет Сунгурларе да удостои с отличието „Почетен знак на Община Сунгурларе” колектива на ДГ „Слънце”. След решението на Общинския съвет,  в навечерието на честванията по повод 45 години от обявяването на Сунгурларе за град, отличието ще бъде връчено на г-жа Катя Русенова - директор на детското заведение.

   Хубавото тържество бе свидетелство за усърдната и всеотдайна работа на всички възпитатели в детската градина, за които грижата за децата, с годините се е превърнала в призвание. Разбира се, то нямаше как да се осъществи без таланта и артистичността, които демонстрираха всички деца.

 

 

ГАЛЕРИЯ 1 ГАЛЕРИЯ 2 ГАЛЕРИЯ 3 ГАЛЕРИЯ 4 ГАЛЕРИЯ 5 ГАЛЕРИЯ 6 ГАЛЕРИЯ 7