ВЕЛИКДЕНСКИ ЯЙЦА УКРАСИХА СУНГУРЛАРЕ

Цветна великденска украса създава празнично настроение у жителите и гостите на град Сунгурларе. За първа година общината създаде празнични кътове с тематична украса за един от най-големите християнски празници - Великден.

Великденска украса от различни по цвят яйца е  монтирана  в центъра на града  на площад „Св.Св.Кирил и Методий“. 

В инициативата участие взеха и децата от Център за подкрепа за личностно развитие – ОДК гр. Сунгурларе, които украсиха  красиво дръвче с пъстро боядисани яйца в градината пред читалището.

Важно е да се запознаят децата с традициите и обичаите, свързани с предстоящите християнски празници. И както всички знаем великденското яйце символизира плодородието, късмета, здравето и щастието. То  също е символ на началото на нещо ново и хубаво.

Целта на инициативата беше да се създаде пролетно настроение в навечерието на един от светлите християнски празници  „ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО”.

С поредната великденска изненада ръководството на общината пожелава светли празници на гражданите и гостите на Сунгурларе, с посланието „В предстоящите светли дни всички ние отново да съпреживеем великия  християнски урок по благородство и човеколюбие, да си припомним християнските добродетели да бъдем по-добри и по-добронамерени един към друг”.