ДЕСЕТ ГОДИНИ ПЕВЧЕСКА ГРУПА „ЗДРАВЕЦ” С. ЗАВЕТ

На 13 април 2019 година от 13:30 часа в залата на кметство с. Завет, се проведе тържествено честване на десет годишния юбилей от създаването на Певческа група „Здравец”, към клуба на пенсионера и НЧ „Христо Ботев 1928” с. Завет.

За тези десет години певческата група под  ръководството на художествения ръководител Веселина Колева има многобройни  участия на общински и национални форуми. Групата може да се похвали с  награди и отличия от събори и фестивали - на Рожен, Беклемето,  в Плевен, Ямбол, Панагюрище, Сунгурларе, Айтос и др. Участията на групата винаги са посрещани с голям интерес в региона и страната, като печелят сърцата и аплодисментите на публиката. 

Пред препълнената от гости и съселяни зала, певческата група изнесе прекрасен юбилеен концерт - добре подготвен и отличен по отношение на съдържание и изпълнение. С особено певческо чувство, майсторство и артистизъм, бяха изпълнени любими български народни песни от различните фолклорни области на България. Освен  тях  групата изпълни и стари градски и патриотични песни. Дуо „Камчия” представиха разнообразни мелодии на устни хармоники, като предизвикаха бурни аплодисменти в пълната зала. 

Отправени бяха поздравления към бивши членове на групата, специално беше изпълнена песен в памет на самодейка от групата. Концертът завърши с песни за България, които въодушевиха публиката и тя стана на крака, всички запяха заедно с групата и аплодираха изпълненията. За финал на юбилейния концерт, певческата група изпълни прочувствено песен за любимото село Завет, по музика и текст на г-жа Веселина Колева.

Кметът на Община Сунгурларе инж. Васил Панделиев връчи на ръководителката на групата г-жа Колева поздравителен адрес  и поднесе кошница от името на общинското ръководство по повод юбилея. Той пожела на самодейците здраве, и още много години да имат участия на наши и международни сцени и изрази убеденост за предстоящи успехи на певческата група.

ГАЛЕРИЯ