ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ ИНЖ. ВАСИЛ ПАНДЕЛИЕВ – КМЕТ НА ОБЩИНА СУНГУРЛАРЕ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА САМОДЕЕЦА - ПЪРВИ МАРТ

 

  Уважаеми самодейци от Община Сунгурларе,

  Позволете ми в качеството си на кмет на Община Сунгурларе най-сърдечно да Ви поздравя по случай 1 март - Ден на любителското художествено творчество! Приемете моите най-искрени пожелания за здраве, професионални и творчески успехи.

  Първи март е Вашият специален ден, отреден за празник на всички хора – представители на различни професии, с разнообразен социален статус, възраст и светоусещане, но обединени от любовта към традиционното българско и съвременно изкуство. Благодарение на любителите на песента и танца, на театъра и рецитаторското майсторство, на рисуването и писането на литературни творби, миналото ни на древен народ е съхранено в нашия фолклор – атрактивен, магичен и зареден с космическа енергия. Денят на самодееца е един чудесен празник за Вас, които не жалите време и сили, за да работите за запазването на българската традиция и култура. Няма по-искрено съпреживяване на изкуството от личното участие в сътворяването му, от представянето му пред обществото, от вписването му в ежедневието.

  Уважаеми самодейци, благодарение на работата на всички Вас, изкуството присъства в живота ни всеки ден. Вие не само го изразявате, Вие участвате в неговото популяризиране и правите жителите на Община Сунгурларе съпричастни с българската култура и творчески традиции.

  С гордост заявявам, че нашите самодейци от Община Сунгурларе развиват целенасочена културно-просветна дейност и постигат отлични резултати. Многобройни са участията на всички творчески колективи в концертни програми и спектакли на територията на Община Сунгурларе, във фестивали и конкурси в страната и извън нея.

  Бъдете здрави, все така трудолюбиви, ентусиазирани и всеотдайни! На добър час по пътя към всяко ново творческо предизвикателство!

 

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

  С уважение,
  ИНЖ. ВАСИЛ ПАНДЕЛИЕВ
  Кмет на Община Сунгурларе