ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ИНЖ. ВАСИЛ ПАНДЕЛИЕВ – КМЕТ НА ОБЩИНА СУНГУРЛАРЕ ПО ПОВОД 14 ФЕВРУАРИ – ДЕН НА ЛОЗАРЯ И ВИНАРЯ И ПРАЗНИК НА ОБЩИНА СУНГУРЛАРЕ

 

 

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА СУНГУРЛАРЕ,

 

 

 

Приемете моите сърдечни благопожелания с настъпването на празника на лозаря и винаря – Трифон Зарезан!

 

Щастлив съм да Ви поздравя с този обичан и почитан български празник, изпълнен с надежда за плодородие, спорна работа и добри дни за лозарите и винарите от Община Сунгурларе!

 

Празникът на нашата община се утвърждава във времето, обединява ни в обичта към родния край, към корените и заветите на старите лозари!

 

Гордост за нас са успехите на винарите от „долината на лозите”, доказали и доказващи своя професионализъм от края на XIX век и до наши дни! Това ни задължава да се трудим, да доказваме и отстояваме доброто име и авторитета на Сунгурларе като лозарски и винарски район!

 

Да почитаме и честваме празника на Свети Трифон, благославяйки плодородието на земята ни и труда на хората от общината!

 

Благодатна година, обилен плод и пълни бъчви за лозарите! Нека Свети Трифон дарява плодородие, за да има в изобилие уханно вино, което пътува по света и разнася славата  на тези, които го произвеждат!

 

Честит празник на всички лозари, винопроизводители, любители на виното, жители и гости на Община Сунгурларе!  Бъдете живи и здрави, носете славата на Сунгурларската долина, утвърдила се като самобитен район на гроздето и виното, подарен ни от Бог!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

С уважение,

 

ИНЖ. ВАСИЛ ПАНДЕЛИЕВ

Кмет на Община Сунгурларе