Коледен благотворителен концерт

 

"Добре е да даваш, ако те помолят, но дваж по-добре е да даваш сам, разбрал нуждата на ближния."
Джубран Халил Джубран

   Всяка година на Коледа се ражда човешката надежда в бъдното, в доброто, във възвишеното и красивото. Това е време,  когато отваряме душите си, преоткриваме добродетелите и истинските човешки ценности, съхранени във всеки от нас.

   В навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово и настъпващата Нова 2019 година в Сунгурларе се проведе Коледен благотворителен концерт под надслов „Коледа в сърцата ни“, организиран от  НЧ „Просвета- 1882г.” Сунгурларе.

   В празнично украсеният салон на читалището сунгурларци влязоха с нагласата да помогнат да бъде изградена достъпна среда за хората в неравностойно положение. Посрещна ги  Коледен базар от сувенири и картички.

   В концерта взеха участие самодейците при читалището: Детска вокална група, ЮТС ”Зорница”, КРБНХ „Настроение”, ТК „Искрица”. Техните изпълнения публиката награди с бурни аплодисменти.
За да подпомогнат каузата взеха участие и дечицата от ДГ ”Слънце“ град Сунгурларе, чиито коледарчета благословиха публиката, ДГ ”Ален мак” село Славянци, чийто танц на джуджетата и Дядо Коледа завладя всички с веселият си ритъм, а танцът на малките балерини  от ДГ „Зорница“ село Грозден дари с нежност и красота всички. Камерната група от НУФИ ”Филип Кутев ” град Котел пък накара публиката да се наслади на българските народни песни.

   Благодарение на милосърдието на всички участници и гости от входни билети и други дарения беше събрана сумата от 1 261 лева, която ще бъде използвана за изграждането на достъпна среда, така че  хората в неравностойно положение да могат да ползват услугите, които предоставя читалището.

   Концертът завърши. Но всеки отнесе със себе си настроение и вяра в доброто. Права е в твърдението си майка Тереза, че истинската радост е да даряваме радост на другите и да правим света по-красив чрез делата си.