Дари капачка - спаси живот

   По инициатива на Общински  съвет на БЧК –Сунгурларе,  БМЧК гр. Сунгурларе със съдействието и подкрепата на Община Сунгурларе от месец октомври  2018 година стартира благотворителна кампания „Дари капачка – спаси живот“.

 

   Всеки потребител може лесно да се включи в благородната инициатива, като събира и изхвърля своите пластмасови капачки вместо в коша за отпадъци в специално обозначените за тази цел бутилки.

 

   Всички средства, набирани от рециклирането на капачките, ще бъдат дарени на „УМБАЛ-Бургас“ АД за закупуването на медицинска техника.

 

   Видовете  ПЛАСТМАСОВИ капачки, с които  всеки потребител може да се включи в кампанията като ги предаде за рециклиране са: 1. Пластмасови капачки от минерална вода; 2.Пластмасови капачки от кремове за ръце; 3 Пластмасови капачки от омекотители и прахове за пране; 3.Пластмасови капачки от бира; 4. Пластмасови капачки от безалкохолни напитки; 5. Пластмасови капачки от сокове.

Общински съвет на БЧК –Сунгурларе и Община Сунгурларе се надяват, че тази инициатива ще насочи общественото внимание към важността от оказването на подкрепа на местната общественост и опазването на природата, добрите каузи и предоставянето на помощ на нуждаещите се.