В град Сунгурларе за поредна година се проведе викторина „Знаете ли български език?“

   На 20.11.2018  в град Сунгурларе за  поредна година се  проведе викторина „Знаете ли български език?“. Целта на викторината „Знаете ли български език?“ е да даде възможност за изява  в нетрадиционна обстановка на знанията и уменията на учениците, придобити чрез обучението по български език и литература. Викторината се организира от ЦПЛР- ОДК Сунгурларе със съдействието на РУО гр. Бургас и Община Сунгурларе.

   6 отбора се бориха за престижното първо място. Те се състезаваха в 3 кръга – тест, отговор на въпроси и задачи са свързани с изучавани художествени творби.  Комисията за проверка и оценка на тестовете в състав – Янко Димитров, Георги Тонев и Галя Неделчева, провери работите и изслуша отговорите на зададените въпроси. Спорно беше 3 място и затова се наложи да бъдат задавани допълнителни въпроси.

   На ПЪРВО МЯСТО бяха класирани участниците от отбор на СУ „Христо Ботев” – Сунгурларе. ВТОРО МЯСТО заеха ОУ „Отец Паисий” – Съединение, а за ТРЕТО МЯСТО се пребориха представителите на ОУ  „Св. св. Кирил и Методий” – Манолич.

   Всички получиха грамоти за участие , а класиралите се на първите три места получиха грамота за отбора, медали и книги. Изненада за всички участници е, че ЦПЛР- ОДК ще организира екскурзия до исторически местности за всички участници във викторината. 

 

ГАЛЕРИЯ