"Реалност и цветна магия"

   На 07 ноември от 17:00 часа в лапидариума на музейната сбирка по "Лозарство и винарство" в града бе открита за първи път изложба на гоблени под наслов "Реалност и цветна магия". Инициативата е на Община Сунгурларе и е част от програмата за празника на град Сунгурларе - 08.11. "Свети Архангел Михаил". В изложбата бяха показани повече от 25 гоблена на пет дами-майстори на бродерията - Златка Желязкова, Антоанета Алексиева, Димитрина Събева, Стефка Славова и Анюта Илиева.

   Изложените гоблени изобилстваха от сюжети - библейски, пейзажни, натюрморти, лица и животни. Имаше и абстрактни.

   Искрено се надяваме тази инициатива да продължи, да се провежда всяка година и всеки, запален от гобленното изкуство да я очаква с нетърпение. Да се радва на по-голяма популярност и посещение, участниците да се увеличават, да има участници жени, мъже и деца. Да има отличени в различни категории, като "Най-прецизна изработка", "Най-добра визия", "Най-оригинален сюжет" и др.

   Община Сунгурларе изказва дълбоката си благодарност за оказаната подкрепа в реализирането на инициативата. Вярваме, че и в бъдеще ще запазим отличните си взаимоотношения и ще разчитаме на взаимна помощ в името на гражданите на Община Сунгурларе.

ГАЛЕРИЯ