Най-голямата глобална кампания за достъп до жилищни права стъпва в Сунгурларе

 

   Международната организация  „ Habitat for Humanity“ , чрез българския  си клон– „Хабитат България“ започна серия  срещи  в български общини, посветени на предизвикателствата и възможностите на урбанизацията в рамките на глобалната кампания: „Build Solid Ground” за достъп за жилище и жилищни права, работеща в над 30 страни.  

   В гр. Сунгурларе работната среща се проведе на 26.10.2018г. от 10.00 часа в сградата, находяща се в централния парк. По време на срещата г-жа Ася Добруджалиева – мениджър проекти в Хабитат България запозна присъстващите с възможностите за обновяване на бедните квартали – а именно, подобряване на условията на живот и осигуряване на достъп до базови санитарни условия.

   В следобедните часове се проведе доброволческа акция  за подобряване на градската среда, в която се включиха служители на Общинска администрация – Сунгурларе, ученици от VII и XII клас при СУ „Христо Ботев“ гр. Сунгурларе, заедно със своите учители: г-жа Златка Христова, г-жа Иванка Карагьозова и г-н Петър Динев.  С ентусиазъм и много настроение бе освежена северната част на оградата на парк „Св.Св.Кирил и Методий“, със средства дарени от фондацията, за закупуване на материали и консумативи за мероприятието.

   На 02.11.2018г. служители на Община Сунгурларе ще продължат с освежаването на останалата част от оградата на парка. В рамките на инициативата е предвидено и монтиране на люлки в няколко паркови пространства на територията  на Община Сунгурларе.