„ДА ЗАБЪРКАМЕ ПРИКАЗКА” В СЕЛО СЛАВЯНЦИ

 

Петък, 01.06.2018г.

          В цял свят 1-ви юни се отбелязва като Ден на детето, но за децата всеки ден трябва да е празник, защото те са надеждата, вярата, любовта.

 

          Щастливи сме, че третата планирана инициатива на ЦПЛР-ОДК гр. Сунгурларе„Да забъркаме приказка” по повод деня на детето,  се осъществи в село Славянци. Благодарение на добрата организация на кмета на селото Цоньо Минчев и секретар-библиотекаря на НЧ „Пробуда” Фани Йорданова се проведе весел празник с участието на всички деца. Всичко това се случи благодарение на съдействието на ЦПЛР-ОДК гр. Сунгурларе, както и с подкрепата на ЗКПУ „Славянци-04” в лицето на Георги Здравков Кръстев.

 

          Дворът на училището отново се изпълни с деца и се огласи със звучен детски смях и закачки.

 

          Малки, големи и още по големи деца се включиха в забъркването на приказката. Проведоха се много спортни игри, рисунка на асфалт, песни и танци. Разбира се, имаше и компетентно жури в състав: Стефан Налбантов, Веска Стоянова и Магдалена Йорданова, които оцениха безпристрастно участниците в забавленията. Раздадени бяха много награди и лакомства за всички.

          На празника присъстваха и много гости, запазили детето в себе си и обичащи родното си село – Дора Банова, Руска Жечева, Иванка Николова.

          Мотото „Да забъркаме приказка” оживя и приказката стана пъстра, с много забавления, усмивки, награди и лакомства.

          Няма нищо по хубаво от щастливите детски очи, а такива в село Славянци имаше много.Създадоха се спомени, които ще останат завинаги в детското сърчице с ведростта на весела случка. „А ние ще продължаваме да създаваме хубави спомени и приятни емоции” това е обещанието на  кмета на селото и  пожела  на всички деца много здраве, детски игри, усмивки, успехи и незабравимо детство.