БЪДЕЩИТЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ НА СУНГУРЛАРЕ СИ ВЗЕХА ДОВИЖДАНЕ С ДЕТСКАТА ГРАДИНА

 

Петък, 01.06.2018г.

          С голямо тържество изпратиха децата от подготвителна група в ДГ "Слънце” гр.Сунгурларе,успешно завършили последната учебна година в заведението. Всички те си взеха "Довиждане" с любимата детска градина и получиха своето първо удостоверение, необходимо им за постъпване в първи клас .
С песни,танци и забавни игри и не на последно място много знания, децата показаха на своите учители, родители и гости ,че са готови да тръгнат на училище.

 

          С огромен трепет и вълнение те рецитираха стихотворения и пяха песни,посветени на българската писменост и култура.

 

          Бъдещите първолаци демонстрираха  усвоените през учебната година знания.Отгатваха с лекота гатанки,написани в стихотворна форма.По  забавен начин бяха проверени и математическите им знания и познанията им за родния край.Дойде  и дългоочаквания момент,а радостта на децата беше несравнима.
Четиринадесет деца от ДГ”Слънце” получиха удостоверенията си за задължително предучилищно образование от директорката г-жа Катя Русенова.

           Г-жа Русенова поздрави, възпитаниците на градината, като им пожела:” Да бъдат здрави ,любознателни и отлични ученици, с не леката задача при постъпването им в първи клас,да изживеят едно прекрасно и незабравимо лято! На добър път! „

           Празничния ден  не премина и без благодарности към старши учителите г-жа Василка Михайлова и  г-жа Росица Цветкова, за техния неуморен  труд и усилията, които са положили през годините. С просълзени очи отрупани с много цветя  учителките си взеха довиждане с децата ,като им пожелаха весело и безгрижно лято.