Самодейците при НЧ "Просвета-1882г." гр. Сунгурларе изнесоха прекрасен Великденски концерт

          Пролетта идва с полъха на южняка, с песента на птиците, с аромата на цветята и с най-големият и най-светъл християнски празник – Великден. Вярващи и невярващи в учението на Христос приемат този празник като знаменателен, защото в него е мъдростта на древните пророци за смисъла на житейския ни път от рождението до Голгота, от Разпятието и Пиетата, до вечното и нетленното, което остава след нас. Възкресението на Исус Христос е най-великото събитие в историята на човешкия род. Празник на празниците, тържество на тържествата.

       Да празнуват великият ден жителите на град Сунгурларе и техните гости се събраха на площада в центъра на града. Празникът започна с пасхален водосвет, който отслужи архимандрит Димитрий.

        Кметът на община Сунгурларе инж. Васил Панделиев с тържествено слово откри великденския концерт. „Честито Възкресение Христово! От сърце пожелавам на всички Вас живот и здраве, спокойствие и сигурност. Нека са благословени дните Ви, да имате добрина в сърцето, вяра в душата, хармония и разбирателство в семейното огнище.” пожела той. По детски чисто прозвучаха  великденските стихове на малките рецитатори Йоана Рускова и Божидар Златев. Много усмивки и настроение създадоха малките танцьори от ДГ „Слънце” със своя танц на цветята. Стихове за яйцата ни поднесоха Яница Германова, Александър Милев и Кристина Стойнова. Посланието „за да ни има и да пребъдем е нужна любов и топлина” отправиха талантливите деца от вокалната група с ръководител Лариса Станкова. С грейнали лица и пламък в очите танцьорите от ЮТС „Зорница” с ръководител  Тончо Кисьов с ентусиазъм изпълниха традиционните фолклорни танци. Блестящо им акомпанираха и танцьорите от КРБНХ „Настроение” с ръководител Тончо Тончев. Много емоции предизвика и състезанието за най-здраво яйце, като победителят получи награда от председателя на читалищното настоятелство г-н Тончо Тончев. Той награди и победителя на конкурса за най-добре изписано яйце.

        Концертът бе една своеобразна феерия от музика, песни и танци. Присъстващите успяха да се заредят с много усмивки и добро настроение. Но те отнесоха със себе си и детското послание от празничния великденски концерт - да бъдем по-добри, повече радост да има в сърцата ни, да пазим и развиваме християнските добродетели, които Великден олицетворява.