Лазарки поздравиха общинската администрация на Сунгурларе

        Лазаруването е християнски обичай, на който малки момичета, с шарени носии и венци пеят лазарски песни за здраве и радост на стопаните. На следващия ден лазарките пускат венците по реката, за да гадаят на коя е дошъл редът да се задоми.

       На 30-ти март, с много настроение малките лазарки от  предучилищна група при СУ „Христо Ботев“ гр. Сунгурларе, с ръководители Мирослава Аврамова и Соня Димитрова  поздравиха  зам. кмета на Община Сунгурларе - г-жа Хатидже Георгиева и служителите от общинската администрация. Малките лазарки спазиха традицията, разгласявайки, че пролетта е дошла. Облечени с пъстри носии и с шарени китки на главите, те внесоха много живот и настроение сред общинската администрация. Чрез лазарските песни те поднесоха благословията си  за здраве, берекет и успехи! 

       Зам. кмета г-жа Георгиева благодари на лазарките за хубавата програма и отправи пожелания да бъдат  здрави  и  да продължат да съхраняват  традициите и обичаите, които се предават от поколение на поколение. Г-жа Георгиева заедно със секретарят на общината г-жа Росица Чанева, дариха най-малките с торбичка, пълна с лакомства. Радваха се всички и децата, и общинското ръководство. Децата от своя страна поднесоха подарък - Великденско дръвче, ръчно изработено от тях.