На 09 юни 2017 г. от 10.00 часа във физкултурния салон на ОУ „Христо Ботев” с. Лозарево се проведе турнир по тенис на маса за ученици до VIII клас.
Право на участие в турнира имат само ученици, които учат в училищата на територията на Община Сунгурларе.

Отбори: домакин на състезанието - ОУ с. Лозарево с 11 ученика, ОУ с.Манолич – 4 ученика, ОУ с.Съединение – 7 ученика, ОУ с.Прилеп – 5 ученика и ОУ с.Грозден с 5 ученика - общо 32-ма състезатели.


Събитието уважиха: инж. Васил Панделиев – кмет на Община Сунгурларе,
г-жа Диана Гурева – заместник- кмет на Община Сунгурларе, г-н Благомир Чомаков – кмет на с. Лозарево, директори и учители от училищата.


Г-жа Елена Банчева - директор на училището домакин приветства всички с добре дошли и представи гостите. Инж.Васил Панделиев откри общинския турнир по тенис на маса и пожела на сътезателите да се представят блестящо и за да радват своите треньори и училища.


Преди началото на турнира главния експерт в общината Гроздан Тодоров представи схемата за провеждане на състезанието и участниците изтеглиха жребия.
След много оспорвана и интригуваща игра – първо място за втора поредна година спечели ученикът от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” с. Манолич – Халил Ремзи Джелил, който на финала се наложи над Тугай Селями Сюлейман, ученик от училището в с. Прилеп, който зае второто място.


Призовата тройка се допълни от Серген Севим Емин, отново ученик от ОУ „Васил Левски” с. Прилеп.


Община Сунгурларе осигури наградите за турнира /грамоти, статуетки, топки/.


Общинското ръководство благодари на домакина на турнира ОУ„Христо Ботев” с.Лозарево и г-жа Е. Банчева за предоставените отлични условия и съдействие за провеждането на това мероприятие.