На 4 юни в град Плевен се проведе Фестивал на патриотичната песен “Отечество”, посветен на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. Участваха над 50 вокални групи, хорове и индивидуални изпълнители от Плевен, Панагюрище, Бургас, Созопол, Русе, Ловеч, Кубрат, Велинград, Карлово, Калофер, Горна Оряховица, Полски Тръмбеж и други.


Фестивалът беше с конкурсен характер и изпълненията на участниците бяха оценявани от жури в състав: Ваня Делийска – диригент на хор „Звъника”, Елка Недялкова и Валентин Недялков – преподаватели в НУИ „Панайот Пипков”.


В препълнената концертна зала „Катя Попова” звучаха патриотични песни, а публиката възторжено аплодираше талантливото и вдъхновено изпълнение на млади и стари.
Като лауреат на фестивала за 2015 година, смесеният хор при читалището в гр. Плевен по право откри конкурсната програма. Със своето изпълнение нашите самодейци изправиха журито на крака и грабнаха сърцата на публиката. Журито на фестивала присъди ПЪРВА награда в раздел „Индивидуални изпълнители“ на Никула Димитрова и присъждане на званието „ЛАУРЕАТ“ на НФ „Отечество“ 2017 на ПГ „Здравец“.


Това признание и обичта на публиката носят радост и удовлетворение за самодейците и гордост за НЧ „Христо Ботев-1928” в село Завет и община Сунгурларе.


НЧ „Христо Ботев-1928” в село Завет Общ. Сунгурларе