И тази година Община Сунгурларе отбелязва 17-май – Денят на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта с множество спортни прояви, планувани в Общински спортен календар за 2017 г.


Под патронажа на кмета на общината инж. Васил Панделиев и организатор Община Сунгурларе, под прякото ръководство на главния експерт „Спорт” в общината Шабан Мустафа, отново времето от месец май до месец юни беше посветено на спортни мероприятия сред учениците и младежите в общината.


На 18 май от 13.00 часа в физкултурния салон на училището в града се проведе турнира по баскетбол. Отборите бяха от СУ „Христо Ботев” гр. Сунгурларе. Срещата премина равностойно и вълнуващо, за радост на участници и публика.


На 6 юни на стадиона в гр. Сунгурларе се проведоха турнирите по лека атлетика и футбол на малки врати за учениците до 8-ми клас от училищата на територията на общината.
Жаркото слънце в този ден не уплаши младите лекоатлети, които с много емоции, с хъс и ентусиазъм за победа, участваха в турнира по лека атлетика.

На старта застанаха над 50 състезатели от училищата. В предварително определените възрастови групи - момичета родени 2004/2005 г. - дистанция 400 м. призьори са: 1-во място Сузана Пехливанова от СУ „Христо Ботев” гр. Сунгурларе, 2-ро място Анита Андонова от СУ „Христо Ботев” гр. Сунгурларе и 3-то място Кюбра Мехмед от ОУ „Отец Паисий” с. Съединение; момчета родени 2004/2005 г. - дистанция 400 м. - 1-во място Димитър Беев от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” с. Грозден, 2-ро Мехмед Айвазов от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” с. Грозден и 3-то място Антон Илчев от СУ „Христо Ботев” гр. Сунгурларе; момичета родени 2001/2003 г. - дистанция 800 м. - 1-во място Габриела Стоянова от СУ „Христо Ботев” гр. Сунгурларе, 2-ро място Дерия Коджаисуф от ОУ „Христо Ботев” с. Лозарево и 3-то място Гюсюм Юмер от СУ „Христо Ботев” гр. Сунгурларе и момчета родени 2001/2002 г. - дистанция 800 м. - 1-во Халил Джелил от ОУ „Св.св.Кирил и Методий” с. Манолич, 2-ро място Живко Йорданов от СУ „Христо Ботев” гр. Сунгурларе и 3-то място за Иван Лопатаров от СУ „Христо Ботев” гр. Сунгурларе. Отборното класиране по училища е следното:

  • СУ „Христо Ботев” гр. Сунгурларе със 71 точки;
  •  ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” с. Манолич с 42 точки;
  •  ОУ „Христо Ботев” с. Лозарево с 37 точки;
  • ОУ „Св.св. Кирил и Методий” с. Грозден с 26 точки;
  •  ОУ „Отец Паисий” с. Съединение с 15 точки;
  • ОУ „Васил Левски” с. Прилеп с 10 точки.


Както винаги, най-много фенове и емоции събра общинския турнир по футбол. В него взеха участие шест отбора - СУ „Христо Ботев" гр. Сунгурларе, отборите на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” с. Манолич, ОУ „Отец Паисий” с. Съединение, ОУ „Васил Левски” с. Прилеп и ОУ „Св.св. Кирил и Методий” с. Грозден и ОУ „Христо Ботев” с. Лозарево. Играта се водеше на принципа на елиминации. След оспорвани и атрактивни дербита до призовата тройка стигнаха отборите на училищата Сунгурларе, Манолич и Прилеп. За първото място се бореха отборите на Сунгурларе и Прилеп. След много зрелищен финал и равностоен двубой, завършил при нулево равенство, победителят бе определен след изпълнение на дузпи. Шансът бе на страната на момчетата на Прилеп, които заеха първото място. Общинското ръководство поднася своите специални поздравления и благодарности на момчетата, които дадоха всичко от себе си и зарадваха своите ръководители и многобройните си фенове.
Всички мероприятия бяха много интересни и оспорвани, изявиха се много голяма част от учениците на общината, за тях общинското ръководство се беше погрижило да бъдат осигурени награди /грамоти, купи, медали, топки/ и пакет храна.
Честито на победителите и успех в следващите им спортни прояви!
Предстои турнира по тенис на маса, който ще се проведе на 9 юни /петък/ от 10.00 часа. Домакин ще бъде училището в с. Лозарево. Предварително благодарим на г-жа Банчева, че отново бе така любезна да предложи домакинство на турнира по тенис, станал вече традиционен.
До края на месец юни, ще се проведе и волейболния турнир, последната спортна инициатива планувана, във връзка с деня на спорта.