На 23 май по традиция от няколко години в навечерието на 24 май – празника на славянската писменост и култура се проведе среща на учителите – пенсионери от гр.Сунгурларе на чаша чай и кафе.


И тази година по покана на Кмета на Общината г-н Панделиев, г-жа Гурева – зам.кмет и г-жа Алексиева – гл.експерт по образованието в общината, се проведе такава среща в „музейната сбирка по лозарство и винарство“ в града ни. С огромно вълнение учителите – пенсионери посетиха срещата в знак на благодарност към организаторите проявили своето уважение към Нас, дали разкрилие пред децата – цветята на града, света към книгата, към света на знанието.


Срещата започна с изненада от децата от ДГ „Славейче“ с.Чубра с ръководители З. Желязкова и Р. Иванова. Със своите песни и танци просълзиха от умиление учителите – пенсионери. Със ставане на крака прозвуча и химна „Върви народе възродени“, върна всички присъстващи в миналите години – в годините на отминалата младост.


С много хубави и прочувствени думи г-н Панделиев и г-жа Гурева се обърнаха към Нас учителите-пенсионери, с които изразиха своето отношение, своето уважение към труда и към вече побелелите ни от годините коси. Пожелаха ни много здраве и още дълги години да се срещаме и посрещаме този най-хубав, най-български празник – 24 май деня на светите братя Кирил и Методий. На всички пенсионери в знак на уважение и за положения дългогодишен труд с децата г-н Панделиев подари по един гербер.
Срещата ще остави трайни следи, преминала в спомени и разговори за отминалите учителски години, защото се създаде една задушевност и неусетно преминаха няколко часа.


Благодарим Ви, г-н Панделиев и г-жо Гурева!
Пожелаваме Ви: вярвайте в себе си и крачете уверено по пътя на живота!

Група учители-пенсионери
от гр.Сунгурларе