Великден е най-големият, най-светлият празник за всички православни християни. В този празничен ден жителите от Сунгурларе и техните гости бяха дошли да се поздравят с празника. Приятно изненадани останаха от лазарките, които им подаряваха красиво изписани яйца, изработени с много любов от самите тях.
Празникът започна на площада в центъра на града пред храма „Свети Архангел Михаил" с Пасхален водосвет отслужен от архимандрит Димитрий. Отправени бяха молитви за здраве, спасение и благоденствие на жителите на гр. Сунгурларе и сунгурларска енория.
„Скъпи съграждани, дами и господа,
В деня на Светлото Възкресение Христово от сърце желая на Вас, Вашите семейства и близки, изобилие от здраве и радост, сбъдване на творческите Ви идеи, успех в професионален и личен план. Нека заедно с пробуждащата се за нов живот природа разцъфне и пролетта в душите ни, а звънът на камбаните донесе във всеки дом много щастие и сбъднати надежди!
Това е денят в който ние духовно се пречистваме и отваряме сърцата си за повече любов и милосърдие. Великден е празник за православните християни, затова сега си позволявам да се обърна към всички граждани от Община Сунгурларе. Нека заедно, с разум и воля, постоянство и вяра, работим за един по-добър свят, по-добър живот и по-добро бъдеще – за нас и нашите деца!
Вярвам, че ще запазим топлината в човешките отношения благодарение на вековните християнски традиции и на оня стремеж, който ни кара да бъдем по-добри, по-състрадателни. Вярвайте в себе си, бъдете уверени в пътя, който поемате, следвайте мечтите си! Честит празник! Честито Възкресение Христово!”!” /се казва в Поздравителният адрес на инж. Васил Панделиев – кмет на Община Сунгурларе, поднесен към жителите и гостите на града и общината/.
За доброто настроение на сунгурларци и гостите на града „Ансамбъл за народни песни и танци Сливен”, гр. Сливен изнесе празничен концерт. На площада в центъра на града всички присъстващи се хванаха за ръце и заиграха, извиха се кръшни български хора, които продължиха повече от час.
Същината на Великден е да се обичаме, уважаваме, почитаме, помагаме, да сме добронамерени, да поискаме прошка и бъдем толерантни, да се уповаваме на хората с чисти сърца. В своето Първо послание Свети Апостол Павел до Коринтяните казва: „Ако любов нямам - нищо не съм". Пожелаваме Ви весели и изпълнени с любов, с вяра и вътрешно спокойствие празници, желаем на всички повече оптимизъм и усмивки!Светъл празник на всички християни!

Петя Грунова