На 14.02.2017 година в Зимна градина на СУ "Хр. Ботев" – Сунгурларе бе открит ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА "СВ. ТРИФОН ЗАРЕЗАН"

За ЧЕТИРИНАДЕСЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА се проведе Националния конкурс «Св.Трифон Зарезан», иницииран от Националния дворец на децата и Център за подкрепа за личностно развитие - град Сунгурларе. Изложбата е организирана от Министерството на образованието и науката и Регионално управление по образованието - град Бургас, под егидата на Кмета на Община Сунгурларе - инж.Васил Панделиев. Присъстваха депутати, общински съветници и кметове на Община Сунгурларе, директори на училища и детски градини, учители от страната и гости на града и жители на Сунгурларе и общината. В конкурса участваха ученици от 7 до 18 години, разпределени в три възрастови групи: от 7 до 10 години; от 11 до 14 години; от 15 до 18 години. Бяха оценени 493 творби на ученици от 24 региона на Република България. Получените творби бяха журирани в четири жанра: живопис; графика; скулптура; приложно - декоративно изкуство.
Благодарим на талантливите деца, на техните учителите, на журито и на всички които работиха за провеждането на този конкурс!