След проведеното Общо събрание на 30.06.2016 г. на Сдружението за нестопанска цел Общински футболен клуб „Сунгурларска долина” беше избрано ново ръководство с председател на Управителния съвет Гроздан Тодоров.

Футболния клуб възстанови своята дейност, като е включен в организираното областно първенство от БФС Бургас в „Б” областна група МЪЖЕ „ЗАПАД”.
По програма началото на футболното първенство бе дадено на 18.09.2016 г. Жребият отреди ОФК „Сунгурларска долина” да гостува в с. Добра Поляна на местния футболен клуб. След оспорвана игра домакините надделяха с резултат 3:2. Мачът беше равностоен, но спортния шанс споходи домакините.
На 25.09.2016 г. отборът на ОФК „Сунгурларска долина” изигра първия си двубой от първенството, като домакин. На стадиона в град Сунгурларе гост бе отборът на с. Кликач. Срещата протече с надмощие на отбора от Сунгурларе и завърши при впечатляващ резултат 12:2. В добра обстановка и коректно поведение на двата отбора срещата се превърна в един спортсменски футболен двубой.
Момчетата от отбора на „Сунгурларска долина” за пореден път показаха своя ентусиазъм и желание за игра, въпреки, че години наред поради причини независещи от тях нямаха възможността да участват в организиран футбол.
Пожелаваме на ОФК „Сунгурларска долина” успешни участия в групата, като им желаем здраве, хъс за победа и още футболни успехи, за радост на феновете на този спорт.