„Малки и големи заедно на пътя – да запазим повече човешки животи!“

Община Сунгурларе е партньор на МВР в отбелязването на Европейския ден без загинали
По предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, 21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя и ще се проведе като полицейска операция под наименованието EDWARD – European Day Without A Road Death.
Европейският ден без загинали на пътя е един от начините за включване на европейските служби на пътна полиция в Европейската седмица на мобилността, която тази година се отбелязва от 16-ти до 22-ри септември.
Координатор на изпълнението на операция EDWARD е Главна дирекция „Национална полиция“ на Министерство на вътрешните работи.
Операцията премина под мотото „Заедно за всеки един човешки живот!“.
Идеята е по време на операция EDWARD да има 24-часово видео наблюдение, записващо в реално време събитията и „брояч“ на деня, като детайли от всички произшествия ще бъдат записвани и предоставяни онлайн на обществеността.
В рамките на операцията EDWARD, органите на „Пътна полиция“ ще засилят контролната дейност и в максимална степен ще подпомагат за безопасността на всички участници в движението по пътищата.
В 9.00 ч. в община Сунгурларе бе даден старт на операция "EDWARD" Европейски ден без загинали по пътя.
Дейностите, които са извършени на територията на Общината:
1. На електронен монитор за информация се представя плаката на операцията.
2. Разлепени са плакати по възлови места - община, автогара, училища, кметства и детски градини на територията на общината.
3. Ученици от начален курс към СУ "Христо Ботев" гр. Сунгурларе съвместно с РПУ Сунгурларе раздават информационни брошури и флаери на минаващите автомобили. Акцията се проведе в центъра на Общината.
4.Проведена е беседа с децата от ПГ на тема "Безопасност при движение"
5. Раздаване на информационни брошури и флаери с ученици от горен курс на СУ "Хр. Ботев" гр. Сунгурларе съвместно с РПУ гр. Сунгурларе. Акцията се проведе пред училището.
6. Беседа с ученици от горен курс и доброволци от БМЧК на тема "Безопасност на движението по пътищата"