В 9.00 часа на 15 септември със слънчево настроение, с песни , с усмивки и с много цветя тържествено бе открита новата 2016/17 учебна година.

Първият учебен ден носи много вълнение и радост, той е вълнуващ и за учениците, и за родителите, но най-много се вълнуват първокласниците. Не се тръгва всяка година за първи път на училище. Първият звънец е като преграда между безгрижното детство и първите сериозни задължения, изпитания и решения. Всичките 141 първокласници на територията на община Сунгурларе получиха подарък – книжка с приказки от общинската администрация. В посланието си кмета на общината призовава малките ученици да научат българските букви и да прочетатат много книжки, да вървят с уверени крачки към успешното утрешно бъдеще. „Малки и големи ученици! Творете, учете, мечтайте смело, за да постигнете повече. Знайте, че натрупаните знания и опит ще Ви помогнат да откриете нови светове и да реализирате целите си!“- каза инж. Панделиев. Като поздрави присъстващите ученици, родители и учители, той подчерта, че е важно как преподавателите обучават и възпитават своите ученици, но е важно и как родителите подпомагат труда на учителите и спомагат за личностното изграждане на своите деца. С пожелание за спорна И Спокойна учебна година изпълнена с нови начинания и достойни резултати завърши словото си инж. Панделиев.
Тържеството за първия учебен ден продължи с много песни и стихове, след което бе ударен и първия училищен звънец. Първи прага на своето училище прекрачиха по традиция най – малките, първокласниците!