Уважаеми учители и родители,

Скъпи ученици,
15-ти септември е един от най-вълнуващите дни за малки и големи. Първият учебен ден на всяка нова учебна година винаги вълнува сърцата ни, защото всичко започва със знанието. Ден, в който всички изживяваме отново трепетите от класната стая и с умиление си спомняме за безценното време, прекарано на ученическия чин, пред черната дъска.
Децата пристъпват прага на училището, където ги очакват любимите учители, приятелите и години път към знанието. Път, който ще ги изгради като личности със самочувствие, уверени в себе си, убедени в своята неповторимост, изповядващи вечните човешки ценности.
Особено вълнуващ е празникът за първокласниците и техните родители. В училище децата ще се срещнат с първия си учител, ще открият нови приятели и ще изживеят едни от най-щастливите си дни.

Нека годините, прекарани в училище, бъдат изпълнени с много усмивки и нестихващо любопитство.
Горд съм, че Община Сунгурларе може да се похвали с отлични ученици – деца, които постигат национални и регионални успехи! Благодаря на учителите и на техните родители, че влагат всички усилия в името на доброто им бъдеще.
Скъпи деца, нашите надежди и мечти винаги са свързани с вас, защото вие носите със себе си промяната. Пожелавам ви да бъдете здрави и да пиете неутолимо от извора на знанието.


Уважаеми учители,
Пожелавам Ви преди всичко здраве, сили, търпение и много успехи през новата учебна година.
Честит първи учебен ден! На добър час!
ИНЖ. ВАСИЛ ПАНДЕЛИЕВ
Кмет на Община Сунгурларе