Тридневните тържества, които ознаменуваха 42-годишнина от обявяването на Сунгурларе за град приключиха с голям общоградски концерт, в който се включиха самодейци и артисти от читалище "Просвета 1882", но и най-талантливите деца от общината. Специален поздрав към всички отправиха и самодейците от ТК „Сунгурларска долина“ гр.Варна с ръководител Ангел Марио Попов. Амбицията на кмета е да върне в Сунгурларе младите хора и да отличи тези, които през годините са вложили всичките си таланти и умения за да станат пример за малките.
"Пожелавам на жителите, както и на всички наши гости и приятели, много здраве, щастие, благополучие и успех във всичко, към което се стремите! Нека с всеки изминат ден да ставаме все по-добри стопани на красивия си дом - Сунгурларе", каза кметът по време на церемонията в парка на града. Празничната програма започна с ритуал по издигане на флаговете на РБългария, Общината и Европа. В тях, заедно с инж. Панделиев се включиха и двамата най-нови почетни граждани на Сунгурларе. С почетен знак, грамота и парична премия бяха наградени Сава Михайлов. По предложение на кмета на града през август той беше удостоен със званието почетен гражданин за изключителен принос към духовния и културния живот в града. Другият отличен жител беше Шабан Мустафа, който с високите си спортни успехи прослави Сунгурларе и България.
Специални гости на празника бяха народни представители, кметове на общини, представители на държавната власт в Бургас и представители на политическия елит.