За шеста поредна година BTV Media Group,неправителствени организации и институции се включиха в подготовката за организирането на масово почистване  под мотото „Да изчистим България  заедно“ , което  се  проведе  на  04.06.2016г.

От министерството на околната среда и водите, което бе  основен партньор на инициативата  съобщиха, че  тази година са  събрани 4985,882 тона отпадъци.
За  поредна  година и служители  от общинска  администрация Сунгурларе, както и доброволци се включиха  в инициативата  за  почистване която се проведе  на 4 юни .Почистени бяха  парка в централната градска част,детски  площадки,паркове  в близост до  СОУ“Хр.Ботев“, парк  до автогара Сунгурларе, парка в  местността „Ичмята и др. Доброволци от другите населени места  на община Сунгурларе  също  се включиха в акции за почистване на паркове, речни корита ,водоеми и канали. На  всички участници  в кампанията    бяха  осигурени  чували  и  ръкавици. Дори на първи поглед  чистите места, оказва се крият човешките мръсни тайни,а природата е на  всеки  един от нас, и всеки от нас има грижата и задължението  да я пази. Създадена бе организация за своевременно извозване на събраните отпадъци.