Стотици усмивки озариха лицата на малки,големи и още по-големи деца и техните родители, които присъстваха на детския празник по случай Международния ден на детето.

Празникът бе организира с подкрепата на г-н Васил Панделиев - кмет на община Сунгурларе и със съдействието на Дарик радио.
Всички присъстващи  станаха част от пъстрата програма, привлечени от лъчезарната усмивка на водеща на празника- Дияна Бедросян – главен редактор на Дарик радио Югоизток.
Поздравително слово прочете  г-жа Пенка Петрова – директор на ОДК, а кметът на общината пожела на всички деца здраве, щастливо и незабравимо детство, изпълнено с много смях и безгрижни дни!
Всяка група от ОДК  представи своите танцови, вокални и художествени умения. Особен интерес и истинско удоволствие за очите създадоха и специалните гости на тържеството- талантливите танцьори на формация „Петлите” гр. Бургас- еуфория от музика, движения и емоции. След вълнуващия финал на танцуващите с българския трибагреник „петлета“ се постави началото на една чудесна инициатива – обща снимка „Децата на община  Сунгурларе“. Тя ще бъде поставена на видно място в в сградата на Общинска администрация гр.Сунгурларе и ще се подновява всяка година.
Присъстващите на празника и жителите на града можеха да се полюбуват на подредената в парка  изложба с наградени   приложно-декоративни творби, живопис и графики от минали издания на Национален конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан”.
Празникът приключи с рисунка на асфалт  в парка на град Сунгурларе.