is1

По покана на кмета на Община Сунгурларе инж.Васил Панделиев, в навечерието на 24 май- Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост се проведе среща  с бивши учители  в Културен  Клуб на пенсионера гр.Сунгурларе. Срещата откри Станка Вълкова, която пожела на всички присъстващи – здраве, щастливи старини  и още много пъти да посрещат този  най-хубав и най-български празник.
В поздравителното си слово към  учителите инж.Васил Панделиев сподели:  "Днес, повече от всеки друг ден, благодарим на вас - българските учители. Вие сте хората, посветили битието си на мисията да проправят път и откриват нови хоризонти пред бъдещите поколения. Градили сте личности. Прекланям се пред вашите усилия, желая ви крепко здраве и нека винаги ни водят напред заветните думи "Върви, народе, възродени, към светли бъднини върви..."
Поздрав към учителите  отправи и г-жа Диана Гурева зам.кмет на общината. „Скъпи колеги, за мен тази среща е особено вълнуваща. Да бъдеш учител е отговорност и дълг, но преди всичко тази професия е призвание, което всеки от нас носи завинаги в сърцето си. За мен е чест, че имам възможността да поздравя всеки един от Вас с най-българския празник – 24 май  ”
Инж.Васил Панделиев подари букет на своята първа учителка, а за всички присъстващи  имаше почерпка и цвете.
С много емоции и спомени за училищния живот  продължи срещата, разбира се зазвуча и "Върви, народе, възродени, към светли бъднини върви..."