is1

Ученици от 12 клас на СОУ „Христо Ботев“  , поеха  управление на общината като замениха за няколко часа кметското ръководство.

Калина-Мария Гурева  бе кмет за един ден в Деня на ученическото местно самоуправление – 9 май. Заместник- кметове за един ден бяха Калина Атанасова и Станислав Стоилов,секретар на общината бе Теодора Петрова,  Димитър Арнаудов главен експерт Строителство, а Реза Изетов –главен експерт Спорт. Работният ден на ученическия екип в Общинска администрация започна от 9:00 часа със запознаването им с местния ръководен екип. Кметът инж. Панделиев  посрещна “новото” ръководство в кабинета си и ги приветства с думите:
„За мен и екипа ми ще бъде удоволствие да сте заедно с нас.“
Освен че придобиха преки впечатления от работата на администрацията , младите хора имаха възможност да дадат път на своята енергия и креативност, да споделят идеи за подобряване на живота в общината.
Чрез осъществяването на местно самоуправление учениците се запознаха с отговорностите и предизвикателствата при упражняването на изпълнителната власт у нас.
В края на деня се проведе заключителна пресконференция, инж.Панделиев поздрави младежите за добре свършената работа. Всички ученици получиха грамоти за участие в осъществяването на проекта „Ученическо самоуправление – Общинска администрация”