Обяви

Съобщение относно: Инициативата „Да изчистим България заедно - 2016г.“

Най-мащабната доброволческа акция в България – “Да изчистим България заедно”, продължава и през 2016 година, като част от Глобалното гражданско движение Let’s Do It World.  И тази година bTV Media Group, Министерството на околната среда и водите, неправителствени организации и други институции призовават малки и големи да станат част от най-масовото почистване у нас, което ще се осъществи на 4 юни в цялата страна за шести пореден път. Решението за датата е продиктувано от желанието да посрещнем Световния ден на околната среда 5 юни в по-чиста България.

Във връзка с провеждане на кампания „Да изчистим България заедно”, определеният ден за национално почистване е 04 юни 2016 година.
Община Сунгурларе също ще се включи в кампанията.  За добрата организация на акцията за почистване на общината, служители от Общинска администрация  извършват инвентаризация на замърсените места  и райони за почистване.
Всеки може да намери своето място в тази кампания, като почисти пространството пред своя дом, тротоара или градинката пред него.                                                              Приканваме всеки, който е мотивиран да участва, да се включи в почистването на 04 юни 2016г.     
Забранява се изхвърлянето на отпадъци в насипно състояние по тротоари и улици!
Транспортирането на отпадъците ще бъде извършено от Общината.

Чували и ръкавици ще се раздават на 04.06.2016г. от 08:00 часа в сградата на община Сунгурларе и по Кметствата в населените места.
    
Благодарим на всички жители на Община Сунгурларе, които ще се включат в инициативата "Да изчистим България заедно"!