is1

Пролетта е вълшебница, която събужда живот във всичко около нас и светът става по-красив и по-различен.

И наистина. Цъфнаха кокичетата, теменужките, игликите, разнася се ароматът на зюмбюлите, червенеят лалетата, дръвчетата се окичиха с цвят. Пролетта дойде.
 
На 23 март в Дневен център за възрастни хора град Сунгурларе потребителите на социалната услуга в общността  си направиха „Пролетна седянка”. И за да е весело, бяха поканили своите приятели – пенсионерите  от пенсионерския клуб в село Чубра. Посрещнаха  ги с бухнала пита и сол, закичиха ги с китка здравец. „Добре сте ни дошли” бяха думите с които ги посрещна и социалният работник Панайотка Тодорова.

Тази интересна инициатива всъщност е стар български обичай, на който са се събирали по съседски хората да се повеселят и попеят. Там се  раждали немалко песни, стихове, гатанки и поговорки. Там се е раждала и любовта между хората. С тази традиция се върнаха назад във времето и възрастните хора от Дневния център и техните гости. Плетейки, домакините изпяха много песни на своите гости. Свежо настроение внесоха и гатанките на пенсионерите от Чубра. Имаше много смях и закачки.
 
Седянката уважиха  заместник кметът на общината Диана Гурева, секретарят на общината Росица Чанева и Драгомира Жорова.