Един от най-добрите български атлети в бяганията на дълги разстояния и планинските бягания Шабан Мустафа бе награден като любимец на феновете на атлетическия сайт www.atletikabg.com на 22 февруари (понеделник) в София.

Церемонията се състоя на щанда на японската компания за спортни стоки „Мизуно“ в магазина от веригата SLS на булевард „Черни връх“  в столицата.

Главният редактор на списание „Атлетика“ и www.atletikabg.com Антон Бонов връчи на Шабан Мустафа кристална плакета. Бонов припомни, че Шабан е не само професионален атлет и шампион, но и ръководител на спорта в община Сунгурларе, организатор на традиционното кроскънтри състезание „Сунгурларска долина“ и пример за хиляди млади хора, които искат да бъдат активни и полезни граждани на нашето общество като популяризират ценностите на спорта.

Гост на церемонията бе и кметът на община Сунгурларе инж. Васил Панделиев, който също поздрави Шабан, всички които популяризират спорта в Сунгурларе и заяви, че общината подкрепя напълно предстоящото издание на кроскънтри състезанието „Сунгурларска долина“, което ще се проведе на 10 април.

Представителят на SLS и Мизуно Борислав Димитров, каза че, SLS са започнали да подпомагат Шабан Мустафа преди 3 години, тъй като им е направило впечатление неговото трудолюбие и доброта. Димитров връчи също награда на Шабан с марка „Мизуно“.  SLS подкрепят и други български атлети, както и каузи за популяризиране на леката атлетика сред децата като турнира на олимпийската ни шампионка на троен скок „Тереза Маринова и приятели“.

От името на феновете на Шабан Мустафа се изказа и популярният водещ Деян Слачев – Део, които сподели, че откакто познава атлета от септември месец миналата година всеки ден бяга минимум по 5 километра. Двамата участваха в един отбор по време на щафетния маратон в София през септември 2015 година и оттогава поддържат отлични приятелски отношения.