Коледно парти за децата на снежния площад в Сунгурларе

  "Вълшебна Коледа с героите от Дисниленд" под мотото "Да бъдем съпричастни и добри" беше организирано от Община Сунгурларе, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и със съдействието на НЧ "Просвета 1882".

  На коледното тържество присъстваха кмета д-р Георги Кенов, заместник кметовете Тодорка Павлева и Гергана Желязкова и общинската администрация.

  Кметът д-р Кенов поздрави всички деца и пожела много здраве, усмивки и щастлива 2022 година.

  Над 200 деца получиха коледни подаръци. Участници в тържеството бяха от подготвителната група и началните курсове в СУ "Христо Ботев".

  Подаръци имаше за всички дошли на празника от бебета до по-големи деца.

  На коледното парти бяха обявени победителите от конкурса за „Най-автентично изработена сурвакница“ от сръчните ръце на децата в общината. В конкурса участваха 25 сурвакници, като три от най-автентичните заемат призовите места, както следва: на трето място е класирана сурвакницата Йоанна Стайкова от ДГ Слънце гр. Сунгурларе, на второ място е класирана сурвакницата изработена от клуб „Сръчни ръце“ при НЧ „Светлина 1920“ с. Лозарево, и първо място, победител в конкурса „Най-автентично изработена сурвакница“ е Константин Ганчев от СУ „Христо Ботев“ гр. Сунгурларе.

  Останалите участници в конкурса получиха поощрителни награди.

  Детски клуб „Мики Маус“ - Разград беше на гости с любимите детски герои: Елза, Лол, Маршал, Миньон, Мечо Пух и дядо Коледа. Малчуганите участваха в тържеството, като играха и отговаряха на коледни въпроси. На финал дядо Коледа зарадва всички деца с много подаръци.