Община Сунгурларе откри новата учебна 2021/2022 година

 

  Общо 107 първолаци прекрачиха училищния праг и 1097 ученици в цялата община. В детските градини постъпиха 352 деца, от които 175 са в задължителна предучилищна подготовка.

  Кметът д-р Георги Кенов, председателят на Общинския съвет Халил Ахмед, заместник кметовете Тодорка Павлева и Гергана Желязкова и директорът на СУ "Христо Ботев" Николай Русев дадохме началото на новата учебна година.

  Специално на всяко дете кметът беше подготвил подаръчен пакет с книжка "Приказки за първолака", която да бъде верен приятел за децата и прозорец към мъдростта, детски маски, дезинфектанти и др. изненади.

  "Отново е 15 септември - първият учебен ден. Той ще бъде още по-празничен, защото ще влезете в класните стаи след дълго отсъствие.

  Скъпи първокласници,
  Вашият първи учебен ден е начало на едно вълнуващо пътешествие, което не винаги ще прилича на приказка, не винаги ще е лесно, но без съмнение ще бъде интересно и полезно. Доверете се на Вашия първи учител, защото той знае посоката и ще Ви води по пътя на познанието, ще Ви подкрепя и ще Ви окуражава!

  Скъпи ученици,
  Бъдете любознателни и смели в преследването на мечтите си. Отворете умовете си за просвещението и приемете неоценимата помощ на своите учители, за да откриете най-доброто в себе си.

  Уважаеми родители,
  Отново предстои учебна година изпълнена с вълнения и с много неизвестни. Бъдете до своите деца по пътя на израстването им като знаещи и можещи хора, поощрявайте любопитството им, създавайте им усещането, че знанието е ценност!

  Уважаеми учители,
  Огромно благодаря за всеотдайният Ви труд и обич, с които съхранявате образованието и науката, за търпението и желанието, с които преподавате  най-важните уроци на нашите деца! Честит първи учебен звънец и на добър час! " каза кметът д-р Георги Кенов.

  От името на Общински съвет - Сунгурларе председателя Халил Ахмед поздрави първолаците и всички ученици за новата 2021/2022 година.

Училища в Община Сунгурларе:
- Грозден: 90 ученици, от тях 13 за 1 клас;
- Лозарево: 107 ученици, от 14 за 1 клас;
- Съединение: 104 ученици, от тях 10 за 1 клас;
- Прилеп: 29 ученици, от тях 4 за 1 клас;
- Манолич: 57 ученици, от 6 за 1 клас;
- Сунгурларе: 710 ученици, от 60 за 1 клас и 12 деца са в подготвителна група.

Детски градини:
- Славянци: 37 деца, от тях 20 на задължително предучилищно обучение;
- Чубра: 36 деца, от тях 17 на задължително предучилищно обучение;
- Манолич: 37 деца, от тях 15 на задължително предучилищно обучение;
- Съединение: 41 деца, от тях 18 на задължително предучилищно обучение;
- Грозден: 40 деца, от тях 22 на задължително предучилищно обучение;
- Лозарево: 65 деца, от тях 42 на задължително предучилищно обучение;
- Сунгурларе: 96 деца, от тях 41 на задължително предучилищно обучение и 13 са в яслена група.

  Най-малкото училище СУ "Васил Левски" в село Прилеп пази българската традиция с много емоции и весела програма.