Сунгурларе празнува 47 години от обявяването си за град
 
  Община Сунгурларе отбеляза 47 години от обявяването на Сунгурларе за град.
 
  Официалната програма започна с тържествено издигане на националния, европейски флаг и знамето на общината пред  централния площад "Св. Св. Кирил и Методий”.
 
  "Жителите на Сунгурларе и цялата общественост са доказали през годините със своя труд и средства с помощта на много родолюбиви дарители да бъде изграден православният църковен храм, обществени сгради и съвременни домове. Сунгурларе е градът, известен по цял свят с прочутия сунгурларски мискет. Аз вярвам, че днешният празник е вдъхновен от любовта ви към родното селище, хубавите спомени от детството, приятелите, които сте оставили тук и най-вече носталгията по хубавия роден край! И знам, че имайки подкрепата на своите съграждани, ще имам и силите да направя още много за града. Пожелавам здраве и благоденствие във всеки дом. Поздравявам всички, които обичат нашата община и с воля, надежда и с труда си допринасят за по-доброто й бъдеще. Община Сунгурларе заслужава това!" каза от кметът д-р Георги Кенов.
 
  Официални гости на събитието бяха Халил Ахмед - председател на Общински съвет Сунгурларе, зам. - кметовете Тодорка Павлева, Гергана Желязкова и Димитър Гавазов, народният представител Галя Желязкова, общински съветници, кметове на населени места, гости и жители на Сунгурларе.
 
  Кметът д-р Георги Кенов връчи почетен плакет "златна детелина" на Ирена Ангелова за принос в областта на екологията в общината.
 
  Програмата продължи с музикалните изпълнения на Рамина Добрева, Стелиана Найденова, Елица Тодорова и Маргарита Мирчева, и с фолклорните танци на ТС "Звездица" при НЧ "Просвета 1882".
 
  Всички гости на града се отправиха към официалното откриване на гроздоберната кампания в Музейната сбирка по „Лозарство и винарство”.
 
  За финал имаше организиран празничен концерт с емблематичната българска певица Тони Дачева.
 
  С Указ на Държавния съвет на Република България, публикуван в Държавен вестник на 4 септември  1974 година официално селището Сунгурларе става град.