Първа копка направиха на новата спортна площадка в Сунгурларе

  Кметът д-р Георги Кенов, зам. - кметовете Тодорка Павлева, Гергана Желязкова, директора на СУ "Христо Ботев" Николай Русев, общинската администрация и ученици направиха първа копка на спортна площадка в гр. Сунгурларе. Проектът е по Националната кампания „Чиста околна среда – 2021г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“, финансирани от Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

  "Изключително съм щастлив днес да поставя начало на новата площадка. Нашата цел е да подобряваме качеството на живот в Община Сунгурларе" каза кметът д-р Кенов.

  Наименованието на проекта е „Спортувай, играй и мисли зелено“ на стойност 9 999,70 лв. Очаква се да бъде завършен до октомври 2021 г.

  По време на изпълнение ще бъдат извършени следните дейности: подмяна на баскетболни кошове и монтиране на комбинирано спорно съоръжение за футбол и баскетбол; монтиране на маса за тенис; монтиране на маса за шах; монтиране на спортно съоръжение; озеленяване и облагородяване на терена; поставяне на пейки и кошчета за отпадъци.