Малки и големи великденски яйца, изрисувани от децата и младежи от Сунгурларе ще красят централната част на града и местност Ичмята

  Децата и младежите на Български Червен Кръст изрисуваха великденски яйца, които днес бяха поставени в централната част на града и в местността "Ичмята". Инициативата е дело на Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН), по повод най-големия християнски празник – Възкресение Христово.

  Кметът д-р Георги Кенов поздрави младежите за включването им в цветното събитие.

  На Велики четвъртък Местната комисия взе решение да покани децата и младежите от Сунгурларе, да боядисат заедно Великденски яйца, които ще допълнят украсата в централната част на града и местността "Ичмята", по време на най-големия християнски празник – Възкресение Христово.

  Инициативата е озаглавена „Творим, но не рушим“ и е свързана с изрисуването на малки и големи Великденски яйца от деца в четвърти клас и още деца от другите класове на СУ „Христо Ботев“ - Сунгурларе, заедно с Български Младежки Червен Кръст. МКБППМН съдейства със закупуването на различни размери яйца,  латексови бои и материали, които бяха предоставени на учениците и младежите.

  Инициативата е с превантивен характер, за предотвратяване на вандалските и хулигански прояви на малолетни и непълнолетни жители на Община Сунгурларе. Една от главните задачи е да промени обществените нагласи, свързани с ползването на обществената собственост и да провокира гражданите да се грижат за добрия външен вид на населеното място, в което живеят. Идеята е да се напомни на гражданите, че за да се ползват от елементите на инфраструктурата, създадени за тяхно удобство (обществени чешми, пейки, кошчета за отпадъци, детски площадки, спортни и други съоръжения), те не бива да ги рушат, а трябва да ги пазят.

  Целта е гражданите, склонни към извършването на подобни действия, да осъзнаят, че по този начин те посягат не върху чуждо, а върху своето собствено имущество и вредят само и единствено на себе си. Важно е да се знае, че средствата за ремонт, обновяване и реконструкция на обществените сгради, детски площадки, спорни и други съоръжения плаща не някой друг, а самите ние с нашите средства, внесени в общината под формата на местни данъци и такси.