Поздравителен адрес от кмета д-р Георги Кенов по повод 1-ви ноември – Ден на народните будители

   Уважаеми учители,
   Уважаеми читалищни дейци,
   Уважаеми будители от Община Сунгурларе,

   Приемете моите сърдечни поздравления по случай 1 ноември – Деня на народните будители. Днешният ден е поредният повод да отправим своята благодарност към Вас - съвременните български учени и изследователи, учители, писатели, журналисти, читалищни деятели, творци от всички сфери и поколения, будителите в най-широкия смисъл на думата.

   Хората, на които в значителна степен се дължи фактът, че българската култура, наука и образование отдавна имат своето европейско и световно признание.

   Вярвам, че днес ще си спомним с почит, уважение и с възхищение за всички онези достойни българи – просветни дейци, революционери и обикновени хора, за онези непокорни, горди българи, които учеха как се обича България.

   Убеден съм, че Първи ноември е празник на нашата изострена историческа памет, на националното ни самочувствие и съзнание, един истински празник на българския дух.

   Нека днес в тези трудни за нас времена на пандемия се изправим пред "невидимия враг" COVID-19, за да запазим своето здраве и това на нашите близки.

   Вярвам, че с всеки изминал ден ставаме по-добри, раждат се нови надежди, възкръсва вярата в ценностите, които истински осмислят човешкия живот.

   Пожелавам Ви здраве и много нови успехи по пътя на просветата. Бъдете все така верни на ценностите и идеалите на народните будители, нека начинанията Ви служат за пример, както на сегашното, така и на бъдещите поколения.

   Честит празник!
   д-р Георги Кенов
   кмет на Община Сунгурларе