Официално откриха новата учебна година в Община Сунгурларе

 

   Община Сунгурларе откри новата учебна 2020/2021 година. Общо 136 първолаци прекрачиха училищния праг, от които 62 деца са в гр. Сунгурларе. Кметът д-р Георги Кенов, председателят на Общинския съвет Халил Ахмед, заместник кметовете Тодорка Павлева и Гергана Желязкова и директорът на СУ "Христо Ботев" Николай Русев дадохме началото на новата учебна година.

   УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, РОДИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ!

   Първият учебен ден и откриването на новата учебна година е най-вълнуващият и хубав празник за всеки българин, защото вековен е стремежът на нашия народ към просвещение.

   Мили първокласници, днешният ден за Вас е много важен и специален, защото за първи път ще чуете училищния звънец и ще прекрачите прага на родното училище. Предстои Ви една интересна година, през която ще пораснете много, ще се научите не само да четете и да пишете, но и да мислите свободно, да откривате красотата  на познанието, водени умело от Вашите учители.

   Скъпи ученици, в този ден Вие поемате по нов път - понякога непознат, но винаги изпълнен с предизвикателства. Пожелавам Ви успешна учебна година  и много смели мечти. Бъдете активни и трупайте ценен опит по пътя към самоусъвършенстване и постигане на целите си.

   Уважаеми учители, какво по-хубаво от това чрез Вашия професионализъм, благородство и всеотдайност да дадете на бъдещото поколение увереността и силата, с които да вървят напред. Желая ви здраве, сила на духа и успехи в отговорната ви мисия.

   На Вас, родители, пожелавам търпение и любов, с които да подкрепяте усилията на Вашите деца по пътя на тяхното образование, израстване и усъвършенстване.

   В тези не леки дни свързани със световната пандемия COVID-19 сме изправени пред голямо предизвикателство, с което трябва да се справи всеки един от нас.

   Образованието е най-добрата инвестиция, защото е в основата на всяко успешно общество и залог за бъдещето му.

   Честит първи учебен звънец и на добър час!

   С уважение,
   д-р Георги Кенов
   кмет на Община Сунгурларе