Детските градини отвориха в Сунгурларе

   Кметът д-р Георги Кенов, народния представител Галя Желязкова, председателят на общинския съвет в Сунгурларе Халил Ахмед, зам. - кметовете Тодорка Павлева и Гергана Желязкова посетиха детските градини в Сунгурларе, село Славянци и село Чубра.

   За всички малчугани имаше сладки изкушения по случай празника. ДГ "Славейче" в село Чубра има изцяло ново оборудване в занималня със спални помещения, директорския кабинет, детски гардероби, кътове за игра, масички за хранене, бюра и шкафове. Дарението беше направено от фондация "Лева" и днес за първи път с отварянето на градината се използва.

   "Мили деца,
   Днес е 1 юни – Международният ден на детето. Този ден е най-слънчевият и жизнерадостен празник, посветен на най-скъпото и свидно за всеки човек – нашите деца. Днес вие сте по-специални от всякога, усмихвайте се, творете и откривайте нови светове.

   От сърце Ви желая да не губите детското си очарование, своята искреност и нека винаги да има слънце и обич в живота Ви! Бъдете здрави, енергични и безкрайно щастливи. Изживейте своето детство безгрижно, с много мечти, смях и добри приятели!

   С пожелание за хубав и незабравим 1 юни!

   Весел празник!" каза кметът на община Сунгурларе д-р Георги Кенов.

   Община Сунгурларе постави дезинфектанти за първия учебен ден след пандемията и предостави предпазни средства на всички детски градини. На работещите в институциите бяха направени изследвания, които са отрицателни.

   В следобедните часове ЦПЛР - ОДК Сунгурларе организираха рисунки върху асфалт за празника.