is1

Община Сунгурларе безплатно предостави маски, ръкавици и дезинфектанти на обществените места

   Доброволци от ДГ "Слънце" и БМЧК раздаваха два дни лични предпазни средства на жителите в Сунгурларе на централния площад.

   Община Сунгурларе осигури маски, ръкавици и дезинфектанти за обществените места във всички населени места. Предпазните консумативи бяха раздадени в хранителните магазини - както на собствениците и работещите там, така и на клиенти. Кметът д-р Георги Кенов обходи Сунгурларе и селата Черница, Лозарево, Вълчин, Костен, Климаш. Маски, ръкавици и дезинфектанти бяха раздадени и на възрастни хора по селата.

   "Спазването на хигиенна е от изключително значение, за да можем да се предпазим от COVID-19. Жителите на нашата община са отговорни и съм убеден, че ще преминем по-леко през това изпитание. Ние ще направим всичко, което е по силите ни! Нека всички да спазваме мерките и да бъдем разумни!" каза кметът д-р Георги Кенов.

   Специално за жителите в Сунгурларе са монтирани дезинфектанти в обществените сгради на Бизнес център, Център за личностно развитие, Дирекция "Местни данъци и такси", СУ "Христо Ботев" – Сунгурларе, общинска служба по земеделие и гори и Банка ДСК. От общинската администрация се обръщаме към всеки гражданин, който посети общинските обекти да премине през апарата за дезинфекция преди да бъде обслужен.

   През последните дни заместник кметовете Тодорка Павлева и Гергана Желязкова успяха да обиколят всички частни институции, бензиностанция, банки и обществени места с приток на хора намиращи се на територията на гр. Сунгурларе. На всички, както и по кварталите им бяха предоставени маски и дезинфектанти осигурени безплатно от общината.