БАГАЙ С ШАБАН, ВЪРВИ С ВЛАДО!

 

   За трета поредна година на 09.11.2019г., Сдружение „Зелена Странджа” съвместно с Общинския спортен клуб по лека атлетика „Шампион-Сунгурларе” проведоха инициативата „Бягай с Шабан, върви с Владо!”.

   В слънчевия ноемврийски ден повече от 70 любители на планинския туризъм имаха възможността да посетят „Експозицията на спортните постижения и спорта в Община Сунгурларе” и да се запознаят с големите спортисти на една малка община. Те бяха  посрещнати от д-р Георги Кенов - кмет на Община Сунгурларе, г-н Димитър Гавазов - заместник кмет на общината и Шабан Мустафа - почетен гражданин на Община Сунгурларе и  многократен шампион на България по маратон и планинско бягане. Кметът поздрави присъстващите с “Добре дошли”, като им пожела приятно пребиваване на територията на Община Сунгурларе и винаги да участват в подобни мероприятия, свързани с природата.

   С голям интерес бяха разгледани  иконите от  храм „Св. Архангел Михаил“ в село Костен, които се намират в иконната зала в Музейната сбирка по „Лозарство и винарство”  в града. Възхищение предизвикаха и изложените предмети от разкопките при село Прилеп.

   Групата от Бургас продължи по предварително обявената програма, а именно: изкачване на връх Илийца, 684 м н.в., най-високия в Източна Стара Планина на изток от гр. Сливен, по приятния кръгов маршрут от село Костен до връх Илийца, преминавайки през останките на византийската крепост под върха. Тя  посети и храм „Св. Архангел Михаил“ в село Костен, където е свещенодействал Софроний Врачански.

 

ГАЛЕРИЯ 1 ГАЛЕРИЯ 2