ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ИНЖ. ВАСИЛ ПАНДЕЛИЕВ - КМЕТ НА ОБЩИНА СУНГУРЛАРЕ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

      

Уважаеми просветни,
културни и читалищни д
eйци,

 

Уважаеми съграждани,

 

Приемете искреното ми уважение и признателност по повод 1 ноември - Ден на народните будители!

 

В началото на българското възкресение е неутолимият копнеж за свобода, независимост, култура и развитие. В началото на тази борба е словото, възпламенило душите и умовете, превърнало някогашните будители в горди войни, повели народа през мрака на вековете.

 

      
 

С почит и гордост всяка година отбелязваме Деня на народните будители. Този общобългарски празник е изстрадан и утвърден като призив за възвисяване на националното ни самочувствие, като повод да се поклоним пред видните възрожденци и родолюбци, вградили своя дух в основите на съвременна България!

 

Вие, днешните будители, сте надеждата за оцеляване на българския род, българското четмо и писмо, българските нрави и обичаи. Не преставайте да будите съзнанието на младото поколение за нашето наследство, което съхраняваме и разпространяваме през вековете за едно по-добро бъдеще на българския народ.

 

Бъдете силни и всеотдайни стожери на българската духовност! Бъдете достойни наследници на завещаната ни българска нравственост и традиции! Продължавайте да носите в сърцата си огъня на възрожденското родолюбие!

 

Пожелавам Ви здраве, силен дух, творческо вдъхновение и успехи!

 

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

С уважение,

 

ИНЖ. ВАСИЛ ПАНДЕЛИЕВ
Кмет на Община Сунгурларе, 01.11.2019г.